Major Export Products

खाता सिर्जना गर्नुहोस्

Chapter

19 - अन्न, पिठो, स्टार्च वा दूधका परिकारहरु; पेस्ट्री मिठाइका उत्पादनहरु

Sub

1902 - स्पेगेटी, म्याकारोनी, नूडल्स, लसाने, नोकी, राभिओली, क्यानेलोनी कुकुहरु जस्ता पकाइएका वा नपकाइएका, (मासु वा अन्य पदार्थ) भरिएका वा नभरिएका वा अन्य किसिमबाट तयार पारिएका पाष्टाका परिकारहरु; तयार गरिएको वा नगरिएको कुकुहरु।

Heading

190240 - एक प्रकारको पुलाउ

Code

19024000 - एक प्रकारको पुलाउ




Tariffs

Country Group Group Description Activity Tariff Rate Unit Valid From Valid To
ID-SAARC Import Duty - SAARC Countries Import 11.25 KGM 2016-01-01 9999-12-31
ID-OTHER Import Duty - Other Countries Import 30 KGM 2016-01-01 9999-12-31
EXCISE Excise Import Per kg Rs. 7.50 KGM 2016-01-01 9999-12-31
VAT Value Added Tax Import 13 KGM 2016-01-01 9999-12-31



Measures

Name Type Agency Description Comments Law Validity
खानामा रंगको प्रयोगको प्रतिबन्ध प्रतिबन्ध कृषि विकास मन्त्रालय सवसाधारण जनताको स्वास्थ तथा सुविधा कायम राख्न खाद्य पदार्थमा कुनै अवान्छनीय मिसावट रोक्न वा खाद्य पदार्थमा रहेको स्वाभाविक कुनै गुण वा उपयोगिता घटाउन वा झिक्न नपाउने गर्न र खाद्य पर्दाथको उचितस्तर बनाइ राख्नको निमित्ति कानूनी व्यवस्था गर्नको लागि Rule 22 of the Food Regulation -Use of colour in food No person shall, in a manner contrary to the provisions contained in schedule-10 of the regulation, produce, sell, distribute or export a food mixed with a colour, or keep such mixed substance for any of such purposes.Explanation: ÈÃúColourÈÃÏ means any natural or artificial colour to be mixed in a food. खाद्य नियमावली, २०२७ (१९७०) 9999-12-31 00:00:00.0
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र औपचारिकता आवश्यकता अर्थ मन्त्रालयम सेकसन २१. प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात लगायत उत्पत्तिको प्रमाणपत्र,संलग्न गर्नु पर्नेछ। Comments भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) 9999-12-31 00:00:00.0
जि स पि प्रमाणपत्र आवश्यकता अर्थ मन्त्रालयम २१ प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात नपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात संलग्न गर्नु पर्नेछ ः– (क) .... (ख) .... (ग) निकासी गर्दा,– (क) बीजक ( इन्भ्वाइस), (ख) प्याकिङ्क लिष्ट, (ग) उत्पत्तिको प्रमाणपत्र, (घ) तेस्रो मुलुकमा निकासी हुनेमा भुक्तानी प्रक्रियासम्बन्धी बैङ्किङ कागजात, (ङ) प्रचलित कानूनबमोजिम सम्बन्धित निकायको कुनै सिफारिस, इजाजत वा प्रमाणपत्र चाहिनेमा तत्सम्बन्धी कागजात तर जि स पि प्रमाणपत्र आवश्यक भयेमा उत्पत्ति प्रमाणपत्र निर्यात लागि अनिवार्य हुने छैन। Comments भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थको नाम उल्लेख हुनपन लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय लेबलमा खाद्य पदार्थको नाम मुख्य देखिने भागमा प्रष्ट उल्लेख गर्नुपर्नेछ । NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थको लेबल स्वीकृत गराउनु पर्ने अनुमति आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय खाद्य पदार्थको लेबल स्वीकृत गराउनु पर्ने छ। नियम ३। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा. नियाम १० NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थको खुद तौल वा आयतन खुलाउनु पर्ने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय नियम ११. खाद्य पदार्थको खुद तौल वा आयतन खुलाउनु पर्ने NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदाथ पैठारी गर्दा पालना गर्नुपर्ने कुरा औपचारिकता आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय खाद्य पदाथ पैठारी गर्दा पालना गर्नुपर्ने बारेमा। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने बारेमा। नियम १७। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
व्यवसायिक पहिचानका चिन्ह वा प्रमाण खुलाउनु सकिने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय नियम १८ : कुनै व्यापार चिन्ह, गुणस्तर प्रमाण चिन्ह वा अन्य व्यवसायिक पहिचानका चिन्ह भए त्यस्ता चिन्हलाई लेबलमा खुलाउन सकिनेछ । NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थको लेबलमा प्रस्तुत गरिने विवरणको भाषा लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय नियम १९। खाद्य पदार्थको लेबलमा प्रस्तुत गरिने विवरणको भाषा बारेमा। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 2016-10-17 00:00:00.0
खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय णियम ९ खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 2016-11-26 00:00:00.0
उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्ने लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्नेबारेमा। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केत लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केतको बारेमा। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावी लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीबारेमा। नियम २२। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0
बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न लेबलिंग आवश्यकता उद्योग मन्त्रालय बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न बारेमा। NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ 9999-12-31 00:00:00.0



Procedures

Name Description Category View Procedure Detail with Relevant Forms
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र उत्पत्तिको प्रमाणपत्र लिने प्रक्रिया Procedure View
खाघ पदार्थको नाम उल्लेख हुनपर्ने खाघ पदार्थको नाम उल्लेख हुनपर्ने बारेमा। Procedure View
लेबल स्वीकृत गराउनु पर्ने लेबल स्वीकृत गराउनु पर्ने बारे। Procedure View
एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा। Procedure View
खाद्य पदार्थको खुद तौल वा आयतन खुलाउनु पर्ने खाद्य पदार्थको खुद तौल वा आयतन खुलाउनु पर्ने बारेमा। Procedure View
खाद्य पदार्थ पैठारी गर्दा पालना गर्नुपर्ने कुरा खाद्य पदार्थ पैठारी गर्दा पालना गर्नुपर्ने कुराको बारेमा Procedure View
खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने बारे। Procedure View
लेबलमा प्रस्तुत गरिने विवरणको भाषा लेबलमा प्रस्तुत गरिने विवरणको भाषाको बारेमा Procedure View
खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्नेबारेम। Procedure View
उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्ने उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्नेबारेमा। Procedure View
शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केत शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केतको बारेमा Procedure View
खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीः खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीको बारेमा। Procedure View
बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न खाद्य पदार्थमा बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्ने Procedure View