Major Export Products
- गृह पृष्ठ सबै खाता सिर्जना गर्नुहोस्
22019000 - वरफ, प्राकृतिक, हिउँ, पानी, छानिएको, सुगन्धित नपारेका, पानी, प्राकृतिक, सुगन्धित नपारेका
खाता सिर्जना गर्नुहोस्
Chapter
22 - पेय पदार्थ, स्पिरिट र सिरका (भेनेगार)
Sub
2201 - चिनी वा अन्य गुलियो पदार्थ नहालेको वा सुवास आउने वा सुरुचिकारक पदार्थ नहालेको पानी, प्राकृतिक र कृत्रिम खनिज पानी र वायु प्रवाहित पानी (एरेटेड वाटर) समेत; वरफ एवं हिउं।
Heading
220190 - वरफ, प्राकृतिक, हिउँ, पानी, छानिएको, सुगन्धित नपारेका, पानी, प्राकृतिक, सुगन्धित नपारेका
Code
22019000 - वरफ, प्राकृतिक, हिउँ, पानी, छानिएको, सुगन्धित नपारेका, पानी, प्राकृतिक, सुगन्धित नपारेका
Tariffs
Country Group | Group Description | Activity | Tariff Rate | Unit | Valid From | Valid To |
---|---|---|---|---|---|---|
ID-SAARC | Import Duty - SAARC Countries | Import | 30 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
ID-OTHER | Import Duty - Other Countries | Import | 30 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
VAT | Value Added Tax | Import | 13 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
TOT-INDIA | Total Applicable Duty Rate - India | Import | 45.21 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
TOT-OSAARC | Total Applicable Duty Rate - Other SAARC Countries | Import | 46.9 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
TOT-TIBET | Total Applicable Duty Rate - Tibet Autonomous Region | Import | 45.88 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
TOT-OTHER | Total Applicable Duty Rate - Others | Import | 46.9 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
Measures
Name | Type | Agency | Description | Comments | Law | Validity |
---|---|---|---|---|---|---|
मदिराको उत्पादन तथा बिक्री वितरणमा बन्देज | प्रतिबन्ध | उद्योग मन्त्रालय | सेक्शन ४ - मदिराको उत्पादन तथा बिक्री वितरणमा बन्देज (१) कसैले पनि प्लाष्टिकको पोका (पाउच) मा मदिरा राखी मदिराको उत्पादन तथा बिक्री वितरण गर्नु हुँदैन । (२) कसैले पनि अठार वर्षको उमेर पूरा नगरेको व्यक्तिलाई मदिरा बिक्री वितरण गर्नु हुँदैन । (३) अठार वर्षको उमेर पूरा नगरेको व्यक्तिले मदिराको बिक्री वितरण गर्नु हुँदैन । | Comments | प्रतिलिपि अधिकार ऐन, २०५९ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | प्याक गरिएको खाद्य पदार्थको भाँडाको बैरन आवरणमा देहाय बमोजिमको तथ्य वा विवरण खुल्ने गरी लेवुल नलगाई त्यस्तो खाद्य पदार्थ विक्री गर्न वा विक्रीको लागि राख्न पाइने छैन। | Rule 18 | खाद्य नियमावली, २०२७ (१९७०) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र | औपचारिकता आवश्यकता | अर्थ मन्त्रालयम | सेकसन २१. प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात लगायत उत्पत्तिको प्रमाणपत्र,संलग्न गर्नु पर्नेछ। | Comments | भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
जि स पि | प्रमाणपत्र आवश्यकता | अर्थ मन्त्रालयम | २१ प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात नपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात संलग्न गर्नु पर्नेछ ः– (क) .... (ख) .... (ग) निकासी गर्दा,– (क) बीजक ( इन्भ्वाइस), (ख) प्याकिङ्क लिष्ट, (ग) उत्पत्तिको प्रमाणपत्र, (घ) तेस्रो मुलुकमा निकासी हुनेमा भुक्तानी प्रक्रियासम्बन्धी बैङ्किङ कागजात, (ङ) प्रचलित कानूनबमोजिम सम्बन्धित निकायको कुनै सिफारिस, इजाजत वा प्रमाणपत्र चाहिनेमा तत्सम्बन्धी कागजात तर जि स पि प्रमाणपत्र आवश्यक भयेमा उत्पत्ति प्रमाणपत्र निर्यात लागि अनिवार्य हुने छैन। | Comments | भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
मदिराको उत्पादन, बिक्री वितरण, निकासी र्वा पैठारी गर्न अनुमतिपत्रको लागि निवेदन दिनु पर्ने | लाइसेन्स आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | सेक्शन ६- अनुमतिपत्रको लागि निवेदन दिनु पर्ने : मदिराको उत्पादन, बिक्री वितरण, निकासी र्वा पैठारी गर्न चाहनेले अनुमतिपत्र लिनको लागि तोकिएबमोजिमको ढाँचामा तोकिएको अधिकारी समक्ष निवेदन दिनु पर्नेछ । | Comments | मदिरा ऐन २०३१ (१९७४) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थमा लेबल अनिवार्य गर्ने | औपचारिकता आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | स्वदेशी खाद्य उद्योगबाट उत्पादित वा स्वदेशमा प्याकिङ्ग गरिएका वा नेपाल भित्र आयात हुने वा नेपालबाट निकासी हुने खाद्य पदार्थमा लेबल अनिवार्य हुनु पर्नेछ । नियम ४। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate. | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 2016-10-16 00:00:00.0 |
Procedures
Name | Description | Category | View Procedure Detail with Relevant Forms |
---|---|---|---|
प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने | प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने प्रक्रियाको बारेमा। | Procedure | View |
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र | उत्पत्तिको प्रमाणपत्र लिने प्रक्रिया | Procedure | View |
खाध पदार्थमा लेबल अनिवार्य गर्ने | नोट: प्रस्तुत प्रक्रिया मस्यौदा नियमावलीमा आधारित छ। | Procedure | View |