Major Export Products
- गृह पृष्ठ सबै खाता सिर्जना गर्नुहोस्
20095000 - जुस, गोलभेंडा, विसादी प्रयोग नगरिएको गोलभेडाको जुस
खाता सिर्जना गर्नुहोस्
Chapter
20 - वनस्पति, फलपूmल, काष्ट फल वा विरुवाको अन्य अङ्गबाट तयार पारिएका परिकारहरु
Sub
2009 - चिनी हालेको वा नहालेको, स्प्रीट नहालेको र नकुहाएको फलफूलको रस (अंगुरको कांचो रस समेत) र वनस्पति रस।
Heading
200950 - जुस, गोलभेंडा, विसादी प्रयोग नगरिएको गोलभेडाको जुस
Code
20095000 - जुस, गोलभेंडा, विसादी प्रयोग नगरिएको गोलभेडाको जुस
Tariffs
Country Group | Group Description | Activity | Tariff Rate | Unit | Valid From | Valid To |
---|---|---|---|---|---|---|
ID-SAARC | Import Duty - SAARC Countries | Import | 30 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
ID-OTHER | Import Duty - Other Countries | Import | 30 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
EXCISE | Excise | Import | Per ltr. Rs. 4.50 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
VAT | Value Added Tax | Import | 13 | KGM | 2016-01-01 | 9999-12-31 |
Measures
Name | Type | Agency | Description | Comments | Law | Validity |
---|---|---|---|---|---|---|
पैठारी गर्न खाद्य उत्पादनको लागि आवश्यक निरिक्षण | निरीक्षण आवश्यकता | कृषि विकास मन्त्रालय | निकासी भई राखेको कुनै खाद्य पदार्थलाईवश्यक देखेमा रोकी जाँचबुझ गर्ने र त्यस्तो खाद्य पदार्थ दू्षितवा न्यूनस्तरको छ भने मनासिव माफिकको शंका लागेमा खाद्य विश्लेषणको लागि लिइएको नमूनालाई कुनै पनि सरकारी वा गैरसरकारी यातायातका साधन वा हुलाकद्वारा विश्लेषणको लागि पठाउन । | comments | खाद्य नियमावली, २०२७ (१९७०) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खानामा परिरक्षीको प्रयोगमाथी प्रतिबन्ध | प्रतिबन्ध | कृषि विकास मन्त्रालय | सवसाधारण जनताको स्वास्थ तथा सुविधा कायम राख्न खाद्य पदार्थमा कुनै अवान्छनीय मिसावट रोक्न वा खाद्य पदार्थमा रहेको स्वाभाविक कुनै गुण वा उपयोगिता घटाउन वा झिक्न नपाउने गर्न र खाद्य पर्दाथको उचितस्तर बनाइ राख्नको निमित्ति कानूनी व्यवस्था गर्नको लागि | Rule 23 of the Regulation -Use of preservative in food:No person shall, in a manner contrary to the provisions contained in schedule-11 of the regulation, produce, sell, distribute or export a food mixed with a preservative, or keep such mixed substance for any of such purposes.Explanation: ÈÃúPreservativeÈÃÏ means any substance used to prevent, suppress or retard fermentation or acidification in, or any other process of decomposition of, any food. | खाद्य नियमावली, २०२७ (१९७०) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | प्याक गरिएको खाद्य पदार्थको भाँडाको बैरन आवरणमा देहाय बमोजिमको तथ्य वा विवरण खुल्ने गरी लेवुल नलगाई त्यस्तो खाद्य पदार्थ विक्री गर्न वा विक्रीको लागि राख्न पाइने छैन। | Rule 18 | खाद्य नियमावली, २०२७ (१९७०) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र | औपचारिकता आवश्यकता | अर्थ मन्त्रालयम | सेकसन २१. प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात लगायत उत्पत्तिको प्रमाणपत्र,संलग्न गर्नु पर्नेछ। | Comments | भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
जि स पि | प्रमाणपत्र आवश्यकता | अर्थ मन्त्रालयम | २१ प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात प्रज्ञापनपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजात नपत्रसाथ संलग्न गर्नु पर्ने कागजातः (१) ऐनको दफा १८ बमोजिम मालवस्तु निकासी वा पैठारी गर्ने व्यक्तिले प्रज्ञापनपत्र भरी सम्बन्धित क्षेत्रको भन्सार अधिकृतसमक्ष पेश गर्दा देहायका कागजात संलग्न गर्नु पर्नेछ ः– (क) .... (ख) .... (ग) निकासी गर्दा,– (क) बीजक ( इन्भ्वाइस), (ख) प्याकिङ्क लिष्ट, (ग) उत्पत्तिको प्रमाणपत्र, (घ) तेस्रो मुलुकमा निकासी हुनेमा भुक्तानी प्रक्रियासम्बन्धी बैङ्किङ कागजात, (ङ) प्रचलित कानूनबमोजिम सम्बन्धित निकायको कुनै सिफारिस, इजाजत वा प्रमाणपत्र चाहिनेमा तत्सम्बन्धी कागजात तर जि स पि प्रमाणपत्र आवश्यक भयेमा उत्पत्ति प्रमाणपत्र निर्यात लागि अनिवार्य हुने छैन। | Comments | भन्सार नियमावली, २०६४ (२००७) | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थमा लेबल अनिवार्य गर्ने | औपचारिकता आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | स्वदेशी खाद्य उद्योगबाट उत्पादित वा स्वदेशमा प्याकिङ्ग गरिएका वा नेपाल भित्र आयात हुने वा नेपालबाट निकासी हुने खाद्य पदार्थमा लेबल अनिवार्य हुनु पर्नेछ । नियम ४। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate. | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 2016-10-16 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थको लेबलिङ्ग गर्दा पालन गर्नु पर्ने कुराहरु | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | नियम ७ खाद्य खाघ पदार्थको लेवलिङ्ग गर्दा देहायका कुरा पालना गन पर्नेछ। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थको नाम उल्लेख हुनपन | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | लेबलमा खाद्य पदार्थको नाम मुख्य देखिने भागमा प्रष्ट उल्लेख गर्नुपर्नेछ । | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा. नियाम १० | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
लट संख्या वा ब्याच संख्या खुलाउनु पर्ने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | लट संख्या वा ब्याच संख्या खुलाउनु पर्ने बारे। नियम १५ | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थको उत्पादन मिति र उपभोग गर्न उपयुक्त अवधि खुलाउनु पर्ने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | खाद्य पदार्थको उत्पादन मिति र उपभोग गर्न उपयुक्त अवधि खुलाउनु पर्ने बारेमा। नियम १६। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 2026-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने बारेमा। नियम १७। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
व्यवसायिक पहिचानका चिन्ह वा प्रमाण खुलाउनु सकिने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | नियम १८ : कुनै व्यापार चिन्ह, गुणस्तर प्रमाण चिन्ह वा अन्य व्यवसायिक पहिचानका चिन्ह भए त्यस्ता चिन्हलाई लेबलमा खुलाउन सकिनेछ । | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | णियम ९ खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 2016-11-26 00:00:00.0 |
उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्ने | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्नेबारेमा। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केत | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केतको बारेमा। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावी | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीबारेमा। नियम २२। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न | लेबलिंग आवश्यकता | उद्योग मन्त्रालय | बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न बारेमा। | NOTE: The measure presented is based on an Act currently under consideration. The information presented is solely for guidance purposes and does not constitute an official requirement. TEPC will update this information as and when appropriate | खाद्य पदार्थ प्याकेजिङ्ग तथा लेबलिङ्ग नियमावली, २०७३ | 9999-12-31 00:00:00.0 |
Procedures
Name | Description | Category | View Procedure Detail with Relevant Forms |
---|---|---|---|
प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने | प्याक गरिएको खाद्य पदार्थरको बट्टामा लेवुल गराउने प्रक्रियाको बारेमा। | Procedure | View |
उत्पत्तिको प्रमाणपत्र | उत्पत्तिको प्रमाणपत्र लिने प्रक्रिया | Procedure | View |
खाध पदार्थमा लेबल अनिवार्य गर्ने | नोट: प्रस्तुत प्रक्रिया मस्यौदा नियमावलीमा आधारित छ। | Procedure | View |
खाद्य पदार्थ लेबलिङ्ग गर्दा पालना गर्नु पर्ने कुरा | खाद्य पदार्थ लेबलिङ्ग गर्दा पालना गर्नु पर्ने कुरा | Procedure | View |
खाघ पदार्थको नाम उल्लेख हुनपर्ने | खाघ पदार्थको नाम उल्लेख हुनपर्ने बारेमा। | Procedure | View |
एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने | एलर्जी हुन सक्न खाद्य पदार्थ उल्लेख गर्नु पर्ने बारेमा। | Procedure | View |
प्याकेजिङ्ग गरिएको खाद्य पदार्थको कन्टेनरमा लट संख्या वा ब्याच संख्या खुलाउनु पर्ने | प्याकेजिङ्ग गरिएको खाद्य पदार्थको कन्टेनरमा लट संख्या वा ब्याच संख्या खुलाउनु पर्ने बारे। | Procedure | View |
खाद्य पदार्थ उत्पादन मिति र उपभोग गर्न उपयुक्त अवधि खुलाउनु पर्ने | खाद्य पदार्थ उत्पादन मिति र उपभोग गर्न उपयुक्त अवधि खुलाउनु पर्ने बारेमा। | Procedure | View |
खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने | खाद्य पदार्थ उपभोग गर्ने विधि उल्लेख गर्न सकिने बारे। | Procedure | View |
खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्ने | खाद्य पदार्थमा प्रयोग भएका समिश्रण र योगशीलको नाम उल्लेख गर्नु पर्नेबारेम। | Procedure | View |
उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्ने | उत्पादक वा करार उत्पादकको नाम तथा ठेगाना उल्लेख गर्नु पर्नेबारेमा। | Procedure | View |
शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केत | शाकाहारी र मांसाहारी खाद्य पदार्थका सङ्केतको बारेमा | Procedure | View |
खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीः | खाद्य पदार्थको लेबलमा गरिने दावीको बारेमा। | Procedure | View |
बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्न | खाद्य पदार्थमा बिकिरणको प्रयोग खुलाउनु पर्ने | Procedure | View |